Какво е алуминиева пяна сандвич съвет?

- Mar 12, 2019-

Container House With Cement Sandwich Panel.jpg

Сандвич панелът от алуминиев пенопласт има отлично изпълнение на разпенен алуминиев материал и решава недостатъка на ниската якост на единичния разпенен алуминий. Това е нов функционален материал с отлична цялостна производителност и има широки перспективи за приложение в областта на автомобилното производство, авиацията и космическото пространство. В момента, подготовката на пяна алуминиеви сандвич панели в страната и чужбина главно приема лепило и прахообразна металургия пяна метод. Разпенените алуминиеви сандвич-панели, произведени чрез адхезивния процес, имат лоша топлоустойчивост и устойчивост на корозия, а средата на използване на продуктите има определени ограничения. Процесът на разпенване на праховата металургия е основният метод за приготвяне на пяна алуминиеви сандвич панели, които са изследвани през последните години. В традиционния процес на разпенване в праховата металургия, комбинацията от ядрото е завършена главно чрез процеса на горещо пресоване, силата на свързване е ниска, плътността на праха на ядрото не е идеална, а размерът на горещата преса е ограничен, и материалът за сандвич с голям размер не може да бъде произведен. ,

Влияние на процеса

(1) Висококачественият материал за сандвич панел от алуминиев пенопласт може да бъде приготвен чрез процес на разпенване на валцова композитна прахова металургия. Подвижният композитен процес може да постигне висока плътност на праха на сърцевината, а сандвич панелът, получен след разпенване, има добра пяна. Структурата и сърцевината образуват идеална металургична връзка.

(2) Температурата на разпенване на разпенващата се композитна плоча е от 615 до 620 ° С. Ако температурата е твърде висока, в сърцевинния слой могат да се появят дефекти като големи по размер свързващи отвори.

(3) Когато температурата на пенообразуване е 620 ° С, времето за разпенване е от 4 до 6 минути, което е по-оптимизирано състояние на процеса. Ако времето за образуване на пяна е твърде дълго, слоят от пяна ще се срине.

подготовка

Процесът на производство на металния пенопласт обикновено използва метод на синтез и метод на праховата металургия. Ако материалите от метална пяна се използват като конструктивни елементи, те трябва да бъдат взети под внимание за свързването им с други материали. Най-често срещаният метод за свързване на плътни метали е заваряването. Въпреки това, за метални пени, заваряването е много трудно, тъй като втвърдяването на порестата структура на разтопената пяна по време на заваряване води до намаляване на обема. Свързването и запояването се използват в повечето метални конструкции от медена пита. При този метод на свързване силата на свързване на свързващия агент контролира механичните свойства на цялата структура на пчелната пита, но залепващото свързване е подходящо само за приложения с ниска температура. При високи температури ще настъпи стареене, което ще доведе до големи пречки пред неговото прилагане.

Този метод на свързване също има този недостатък за алуминиева пяна. В допълнение, традиционният процес е почти първият, който прави борда от алуминиева пяна, а след това панелът и алуминият от пяна са свързани, процесът е тромав.

В метода на уплътняване на прах, прахът се поставя между двата метала, за да се свърже за валцоване и след това директно се пени в пещта. Този метод преодолява недостатъците на свързващата връзка и постига целта на металургичното свързване. Също така съкращава процеса и спестява енергия.

(1) Структурата от алуминиева сандвич със стоманена плоча може успешно да бъде подготвена чрез процеса на валцуване на прахови и стоманени плочи, но комбинацията от пори и микропори в процеса на разпенване е важен фактор, влияещ върху структурата на порите.

(2) Обогатяването на титанови частици по стените на порите играе положителна роля за стабилността на порите.

(3) По време на втвърдяването на стената на отвора се появяват огъване и бръчки, така че контролът на процеса на втвърдяване също е много важен.