Какво е композитен панел за стена

- Jan 16, 2019-

Композитният стенен панел е ново поколение високопроизводителна вътрешна преграда, произведена чрез индустриализация, съставена от различни строителни материали, вместо традиционната тухла. Той има много очевидни предимства като опазване на околната среда, спестяване на енергия и без замърсяване, леки, сеизмична устойчивост, запазване на огън / топлина, звукоизолация, бърза конструкция, което е идеален енергоспестяващ стенен материал за модерна архитектура.


Композитен панел използва обикновен Портланд цимент, пясък и летлива пепел или други промишлени отпадъци като водни шлаки, шлаки и др. Като фин агрегат, след това се добавят гранули от полистирол и малко количество неорганични химически добавки, с автоматична сила с висока ефективност. Системата за леки агрегати въвежда въздух в пчелния слой за стабилизиране на порите по време на процеса на смесване, за да се намали допълнително теглото на продукта, което не само намалява разходите за материал, но и постига идеален ефект на изолация и звукоизолация. Полистироловите частици и порите са равномерно разпределени вътре в продукта, така че бетонът образува кръгов скелет, като по този начин поддържа един друг и увеличава устойчивостта на натиск. Добавянето на летяща пепел не само подобрява обработваемостта на бетонната суспензия, но и повишава здравината на цимента в по-късния етап, като по този начин повишава якостта след втвърдяване на продукта, якостта на огъване се увеличава с 80%, а модулът на скъсване се увеличава с повече от 50%. Използването на летяща пепел се ползва и от националната преференциална данъчна политика за енергоспестяване и намаляване на емисиите, а компанията има редица преференциални политики, като освобождаване от данъци за няколко години.


Композитният панел има много приложения, както следва:

Подходящ е за проекти с високи изисквания за звукоизолация на преградни стени, като хотели, КТВ, училища, болници и др.

Подходящ е за проекти с ограничени изисквания за строителство, като преградната стена на търговския център и вторичното обновяване на преградната стена.

Подходящ е за проекти, които са необходими за намаляване на натоварването на стените: супер висока стена, лека стоманена къща, стоманена конструкция, сглобяема къща.

Подходящ за предмети със специални изисквания за противопожарна защита, като тръбни кладенци, защитни стени, големи кухни.

Той е приложим за проекти с изисквания за графика за строителство.

Подходящ за предмети със специални изисквания за устойчивост на влага и вода: баня, тоалетна, кухня, открит и др.

Подходящ за изискванията за залепване на ноктите: закрепване, декорация на дома, вътрешни и външни стени и други видове конвенционални прегради.