Какъв е огънят?

- Mar 04, 2019-

Fire Resistance EPS Cement Wall Board.jpg

Огнеупорна и топлосъхраняваща декоративна плоскост се състои от три слоя функционални механизми: облицовъчен слой (наричан още декоративен слой), огнеупорен носещ слой и огнеупорен изолационен слой. Повърхностният декоративен слой може да бъде направен от флуоровъглеродна боя, полиестер, латекс и др., С повече от 2800 цвята, които могат да бъдат направени в разнообразни декоративни ефекти. Носещият слой има неорганична композитна плоча, алуминиева композитна плоча, алуминиева плоча и други материали; топлоизолационният материал може да бъде избран от каменна вата, фенолни, XPS, EPS, PUR, stp вакуумни изолационни плоскости, неорганични топлоизолационни разтвори и други подобни.

Огнеупорна и топлосъхраняваща декоративна дъска е нов тип химически строителни материали, интегриращи функции на декорация, енергоспестяване, топлосъхранение, противопожарна защита, хидроизолация и опазване на околната среда. Той замества традиционните декоративни материали и методите на монтаж, като замества традиционната алуминиева панелна окачена фасада, която има предимствата на противопожарната защита, енергоспестяването и икономията; заменя традиционната каменна окачена фасада и има предимствата на лекота, икономия на енергия и икономичност; вместо традиционната комбинация от топлоизолационни плочки, тя има противопожарна защита и спестява обработваема земя. , намаляване на потреблението на енергия, избягване на риска от падане от голяма надморска височина, по-богати цветове, по-добри дълготрайни декоративни и други предимства; замени традиционната термична изолация комбинация покритие, с предотвратяване на пожари, удобен монтаж, стабилно качество на партидата, качеството период не се влияе от времето и други фактори на околната среда, и ще бъдат актуализирани по-късно. Удобството и други предимства се използват широко в външни стени, вътрешни помещения, подлези, тунели, лабораторни плотове, болнични прегради, мебели и други полета.

На пазара има два основни вида огнеупорни и топлоизолационни декоративни панели. От изискванията за предпазване на продуктите от пожар Министерството на обществената сигурност издаде документ № 65 (известен като най-строгият регламент за изолация на външни стени в историята) през март 2011 г. Изолационните материали трябва да отговарят на изискванията за противопожарна защита клас А преди издава се новият стандарт. Следователно, топлоизолацията и декорацията на интегрираната платка могат да постигнат пожарна защита клас А. Цялата система е огнеупорна и изпитана до ниво А, но изолационният материал не е задължително клас А, например изолационният материал е направен от органична изолационна плоскост (модифицирана XPS платка, огнеупорна полиуретанова дъска и др.); другият тип е изолационната и декоративна плоскост, която самият изолационен материал отговаря на изискванията за огнеустойчивост от ниво А, например изолационният материал е изработен от неорганична изолационна плоскост. (каменна вата, пяна, пяна, керамика и др.).