Методи за оцветяване на керамични пропускливи тухли

- Jan 04, 2019-

Какви са методите за оцветяване на керамичните пропускливи тухли ?

 

Има много възможности за избор на цвят за водопропускливи тухли , които правят и по-красивите настилки, като постигат водопропускливост, абсорбция на вода, компресионна устойчивост и намаляване на шума. Така че, какъв метод се използва, за да направят пропускливите тухли многоцветни?

 

Метод на боядисване: Това е по-евтин материал. Добавянето на кал с ниско съдържание на желязо, за да се направи прах от вар в жълто и други продукти, е метод за цялостно оцветяване. Метод за оразмеряване: главно чрез специално свързване, флюс, пълнител, оцветител и др. Пропускливи тухли от керамична почва. Понякога се използват като свързващи вещества в органични материали на почвата, добавени за повишаване на тяхната способност да комбинират почвата и повърхността на тялото.

 

Метод на остъкляване: специална глазура, подходяща за коефициента на топлинно разширение на керамичните пропускливи тухли, нанесени върху повърхността на тухлата, за да се оформи специална цветна глазура на повърхността на тухлата.

 

Метод за боядисване на повърхността: Металният разтвор се оцветява с някои керамични тухли, а повърхността може да бъде покрита с няколко милиметра дълбоко, за да образува твърд и специфичен цвят след печене.

 

Метод на повърхностно покритие: Този метод е достатъчен за процеса на екструдиране на тялото в тялото, като тази хартия ще се превърне в добра утайка за повърхностно оцветяване, равномерно екструдирана през специална предавка от 5-10 mm в покритието на покритието на тялото. твърд слой на печене и лошо тяло, формира се специфичен за повърхността цвят.

 

Метод за боядисване на печене: Този метод има голяма промяна в атмосферата на пещта за печене на керамични вентилирани тухли и представя различни методи за оцветяване в оцветяващия слой. Например, в редуцираща атмосфера, тухлата се пече.

 

Накратко, без значение какъв цвят се използва, оцветяването на керамичните пропускливи тухли е да се повиши тяхната оценка, като по този начин се увеличат продажбите, подобри ефективността на предприятието, добавя красота към сградата и прави сградата вече не монотонна.